Workshop Vitaliteit

‘Je kunt alleen maar goed voor anderen zorgen, als je goed voor jezelf zorgt’, is een gevleugelde uitspraak binnen het gedachtegoed van Servant-Leadership. Maar hoe doe je dat eigenlijk, gezond blijven? Hoe blijf je zelf fit en in balans, zowel fysiek als mentaal? En hoe houd je jouw medewerkers gezond? Hoe bouw je een vitale organisatie, waarin medewerkers zich prettig voelen en wat vraagt dat van jouw als leider?

Growing plantStress en prestatie
Gezond en vitaal blijven gaat niet vanzelf. Het lijkt zelfs steeds lastiger te worden. ‘Vroeger’ was er alleen in sommige zware beroepen sprake van fysieke malheur en begon een burn-out pas na de veertig. Nu zijn het in toenemende mate jonge mensen die al bij de start van hun loopbaan uitvallen door spanningen. En dat vereist actie, want stress is niet alleen schadelijk voor de betrokkene, maar ook voor de organisatie. Uitval van werknemers kost een bedrijf bakken met geld. Bovendien blijkt uit onderzoek dat leiders die zelf stress ervaren slechtere beslissingen nemen en minder oog hebben voor anderen. Kortom: de prestaties van een bedrijf nemen over de hele linie af.

Aan de slag
Tijdens deze workshop ga je op allerlei manieren aan de slag met vitaliteit. Je krijgt antwoorden uit de praktijk in de vorm van een prikkelend verhaal, ‘lessons learned’ en tips van ervaringsdeskundigen op het gebied van gezondheid, ARBO en HRM. Ook wordt aandacht besteed aan meditatie en leiderschap. De workshop reikt oefeningen aan die je zelf direct kunt toepassen.

De workshop 'Lekker gewerkt: over vitaliteit en leiderschap' staat gepland in het najaar van 2016. Voor meer informatie en vrijblijvende opgave, mail naar academy@gcsl.eu.

x