Integriteit & Leiderschap

Sinds de economische crisis liggen leiders sterk onder het vergrootglas van de publieke opinie. Iedereen heeft wel een mening over ‘graaiende bankiers’, de uitwassen bij de woningcorporaties of meer recent het gedrag van de baas van UEFA. De lijst van incidenten is lang. Hoe ga je hier als leider mee om? Hoe blijf je integer? En hoe kijken medewerkers eigenlijk naar jou?

Tijdens deze masterclass benaderen we het thema ‘integriteit’ vanuit de principes van Servant-Leadership. Maar we graven ook dieper en zullen ingaan op fundamentele vragen als: wat is jouw ego en hoe vormt dat jouw leiderschap, wat zijn de schaduwkanten van jouw leiderschap hoe hanteer je die, wat doen macht en status met je, hoe ga je om met verleidingen, wat zijn je morele bronnen? Tot slot focussen we op de meer praktische kant van het thema: hoe organiseer je het juiste gesprek in je organisatie, hoe voorkom je dat alles moet worden vastgelegd en hoe geef je integriteit een plek in de governance?

De masterclass 'Integriteit & Leiderschap' staat gepland in het najaar van 2016. De exacte datum en locatie volgen z.s.m.
Voor meer informatie en vrijblijvende opgave, mail naar academy@gcsl.eu.

x