NL | EN |
youtube Facebook Twitter Linkedin
GCSL
Masterclass 13/06: een economie gebaseerd op liefde


Utopie of realiteit: 

Waar mensen vernieuwen, ontstaat ook vernieuwing en vitaliteit in bedrijven en organisaties. Klassieke organisatie- en verdienmodellen, gebaseerd op angst, controle en beheersing, worden stapje voor stapje ingeruild voor nieuwe structuren op basis van betekenis, vrijheid en autonomie. Kan en mag je geld verdienen met dat wat je het allerleukste vindt? Velen van ons laten zich beperken door geld, maar wat als dat slechts een idee is? Wat betekent dat voor jou als (dienend-)leider, ondernemer of pionier? We hebben geld niet nodig om een liefdevolle beweging in de maatschappij te veroorzaken. Organisaties met een missie worden goede doelen op zich en jouw keuzes zijn daarom cruciaal!

Een van de kenmerken van Dienend-Leiderschap is ‘Compassionate Love’. Hoe ontwikkel je jouw leiderschap op positieve wijze?

Ivo Valkenburg, auteur en spreker en Daan Fousert, directeur Greenleaf, Center for Servant-Leadership zijn de gastsprekers tijdens dit evenement. Carla de Ruiter, hoofdredacteur Pioniers Magazine gaat met hen en het publiek in gesprek tijdens een boeiende dialoog over waarom het de moeite waard is om de liefde als uitgangspunt te nemen voor radicale nieuwe stappen in organisatie en samenleving.

Meer over de sprekers:

Ivo Valkenburg, spreker en auteur staat voor het mogelijk maken van een economie van welzijn en geluk. Hij gaat voor wezenlijke vernieuwing van klassieke denkmodellen en de praktische toepassing daarvan. Daarbij kijkt hij verder dan alleen de materiële kant van het leven. Als hoogste ideaal beschouwt hij dat de mens opnieuw overeenkomt met het goddelijke model dat hij in zichzelf meedraagt. De liefde en de wijsheid ziet hij als de belangrijkste ingrediënten om dit ideaal te realiseren. Ivo is al 30 jaar actief in het bedrijfsleven. Zijn focus ligt op het zichtbaar maken van hoe mooi onze samenleving kan zijn, het begeleiden van organisaties om vanuit nieuw bewustzijn te werken en het helpen van mensen om de kracht van het hart te ervaren en te integreren in het dagelijkse leven.

Daan verdiende zijn sporen als leidinggevende bij bedrijven als Fokker, Campbell’s en Ericsson. In 1995 kwam hij in aanraking met het gedachtegoed van Robert Greenleaf en werd één van de stuwende krachten achter Servant Leadership in Nederland. Als trainer, coach en consultant bouwde hij aan Dienend-Leiderschap binnen diverse organisaties en publiceerde hij een aantal boeken over dit thema. Naast zijn passie voor leiderschap laat hij zich in zijn vrije tijd inspireren tot het maken van beeldende kunst en het schrijven van romans.

 

Carla is transformatiecoach, trainer en ontwikkelaar van pionierend leiderschap. Zij heeft jarenlang gewerkt in leidinggevende functies binnen zorginstellingen en bij justitie en heeft hier grootschalige transformatieprocessen begeleid. Carla volgde trainingen van o.a. Elizabeth Debold, een internationale autoriteit op het gebied van gender en vrouwenontwikkeling. Daarnaast is ze initiator en hoofdredacteur van Pioniers Magazine, hét magazine voor betekenisvol ondernemen en nieuw leiderschap. Carla schrijft momenteel aan haar tweede boek: Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan.

 

Lees ook het interview met Ivo Valkenburg over dit thema in Pioniers Magazine

Praktische informatie:

Datum:

dinsdag, 13 juni | 12:30- 16:30 uur

Thema:

Utopie of realiteit: een economie gebaseerd op liefde

Organisatie:

Pioniers Magazine en Greenleaf Center for Servant-Leadership Europe

Begeleiding:

Ivo Valkenburg, Daan Fousert en Carla de Ruiter

Locatie:

Gooimeer 7, Naarden

Investering:

€ 79,-. (inclusief koffie/ thee en exclusief BTW en inclusief boek van Ivo Valkenburg t.w.v. €20,-). Keuze uit het boek “Louter leven, als de liefde spreekt door mens en economie” of de Engelse (aangepaste) versie die onlangs verschenen is in Nederland: “Pure life, a plea for love as legal tender”. Geef bij je aanmelding vooraf je keuze voor 1 van deze 2 boeken aan.

 

 

 

 

 

 

Ik geef mij graag op voor deze pioniers masterclass op 13 juni: