Vrouwen in Leiderschap

Van oude rollen naar een nieuw en waarde(n)vol potentieel

 • Veelzijdig leertraject van 5 modules voor de leidinggevende en/of ondernemende vrouw
 • Met o.a. aandacht voor authenticiteit versus identiteit, conditioneringsmechanismen, Spiral Dynamics
 • Gebaseerd op Servant-Leadership principes
 • Gericht op persoonlijke groei en de ontwikkeling van krachtig (persoonlijk) leiderschap

Ontdek de eigenheid van jouw leiderschap! Een programma specifiek gericht op de vrouw, waarbij je alle ruimte krijgt om jouw manier van leidinggeven en ondernemen vorm te geven op een manier die bij jóu past, zonder een knieval te maken voor beklemmende rolpatronen.

Download onze brochure voor meer informatie

Krachtig leiderschap
Het dagelijks leven is doortrokken van gewoonten, ingegeven door de cultuur en omgeving waarin je functioneert. De werkvloer is een betwiste plek waar je als vrouw soms moeilijk voet aan de grond krijgt. Verwachtingspatronen voelen als een keurslijf dat je moet ontvluchten, of waaraan je jezelf juist koste wat kost conformeert. Wellicht herken je je in de volgende voorbeelden:

 • Je hebt de neiging je 'hard' op te stellen om jouw invloed veilig te stellen

 • Of je durft juist niet duidelijk voor jouw mening uit te komen

 • Je voelt je (te) verantwoordelijk in je werk en wilt alles goed doen

 • Je wordt onzeker bij conflicten of weerstand
 • Je hebt het idee dat er meer in jou zit dan eruit komt
 • Je wilt meer diepgang en vervulling ervaren als professional, maar ook als vrouw

Tijdens dit programma ontdek je dat je geen trucjes of manipulatie hoeft in te zetten om van invloed te zijn. Ook jij kunt gehoord worden en krachtig zijn, zonder jezelf te verliezen.

Is dit programma iets voor mij?
Dit programma is bestemd voor ondernemende vrouwen die willen investeren in hun (persoonlijk) leiderschap. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als afdelingshoofd, teamleider, projectleider, programmamaker, ondernemer of directeur.

 • Je wilt dienend-leider zijn en je hierin (verder) ontwikkelen
 • Je wilt anderen inspireren om te groeien en van betekenis te zijn
 • Je wilt meebouwen aan een betekenisvolle organisatie
 • Je voelt je verantwoordelijk voor positieve verandering in jezelf, jouw organisatie en de samenleving

Naar boven

Hoe ziet het programma eruit?
Dit programma bestaat uit 5 modules van twee dagen. Elke module richt zich op een ander aspect van jouw leiderschap en de uitdagingen, keuzes en overwinningen die je hierin ervaart. Je gaat o.a. aan de slag met de volgende thema's:

 • Authentiticiteit versus identiteit

 • Biologische, sociale en psychologische conditioneringen en hun effect op leiderschap

 • Beelden en stereotypen van leiderschap
 • Overlevingsmechanismen
 • Werken in co-creatie met mannen

Wat bereik ik met dit programma?

 • Je krijgt meer zicht en vat op jouw manier van leidinggeven
 • Je ontdekt jouw authenticiteit, wordt daadkrachtiger en maakt makkelijker keuzes
 • Je wordt je bewust van de verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen en ontwikkelt een transparante wijze van communiceren waarmee je investeert in positieve samenwerking
 • Je leert adequaat inspelen op situaties die je voorheen als belemmerend ervoer
 • Je ontdekt hoe je met weerstanden kunt omgaan d.m.v. creatieve frictie
 • Je leert handelen en leiding geven vanuit de 6 kenmerken van Servant-Leadership

Groepsgrootte
Er wordt gewerkt met een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers.

Begeleiding
Dit programma wordt begeleid door Carla de Ruiter en Daan Fousert. Daarnaast zijn Elizabeth Debold (USA) en Anouk Brack gastbegeleiders in dit programma.

Carla de RuiterCarla is transformatiecoach en trainer. Zij heeft jarenlang gewerkt in leidinggevende functies binnen zorginstellingen en bij justitie en heeft hier grootschalige transformatieprocessen begeleid. Carla volgde trainingen van o.a. Elizabeth Debold, een internationale autoriteit op het gebied van gender en vrouwenontwikkeling. Daarnaast is ze initiator en hoofdredacteur van Pioniers Magazine, een inspirerend tijdschrift voor nieuwe leiders. Carla schrijft momenteel aan haar tweede boek: Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan.

Daan FousertDaan verdiende zijn sporen als leidinggevende bij bedrijven als Fokker, Campbell's en Ericsson. In 1995 kwam hij in aanraking met het gedachtegoed van Robert Greenleaf en werd één van de stuwende krachten achter Servant Leadership in Nederland. Als trainer, coach en consultant bouwde hij aan Dienend-Leiderschap binnen diverse organisaties en publiceerde hij een aantal boeken over dit thema. Naast zijn passie voor leiderschap laat hij zich in zijn vrije tijd inspireren tot het maken van beeldende kunst en het schrijven van romans.

Gastbegeleiders

In dit programma spreken de volgende gastsprekers/begeleiders tijdens een of twee dagdelen over hun expertise:

Elizabeth Debold is bestseller auteur, ontwikkelings-psycholoog, trainer en spreker. Elizabeth DeboldZij staat de afgelopen dertig jaar bekend als een wereldwijde autoriteit op het gebied van gender en culturele evolutie. Zij is een veelgevraagd expert in de Amerikaanse media en daarbuiten als het gaat over meisjes- of vrouwenontwikkeling en de evolutie van cultuur. Zij verscheen regelmatig bij tv-programma’s als “Oprah” en “Good Morning America” en heeft invulling gegeven aan diverse documentaires op het gebied van genderontwikkeling. Zij gaf lezingen in Amerika, Canada en Europa en is ingezet als veelgevraagd adviseur voor non-profitopleidings-instituten, bedrijfsleven en stichtingen. Haar werk verscheen in academische publicaties en populaire internationale media.

Anouk Brack is internationaal leiderschapsontwikkelaar en trainer. Ze is als eerste in Nederland Anouk Brackvolledig gecertificeerd in Leadership Embodiment. Ze werkte meer dan 15 jaar aan de Wageningen Universiteit, richtte een stichting op voor integraal leiderschap voor duurzaamheid, en is mede-oprichter van The Centre for Embodied Wisdom. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. transpersoonlijke psychologie, biologie en boeddhisme. Haar missie is het bijdragen aan meer welzijn en effectiviteit in organisaties.

Margriet Darwinkel is toonaangevend expert op het gebied van Work Life Balance en Family Leadership. In Nederland was zij een van de eersten die deze onderwerpen op de kaart heeft gezet. Met haar jarenlange ervaring heeft zij tal van bedrijven geadviseerd op het gebied van duurzame inzetbaarheid, in het bijzonder van werkende ouders. Haar persoonlijke missie is gezinnen helpen om gelukkig te zijn. De ouders in staat stellen gezin en werk met een gerust hart te combineren, waardoor ze én voor hun kinderen de ouder kunnen zijn die ze willen zijn én meer kunnen bijdragen aan het bedrijf waarin ze werken.
Als trainer, coach en adviseur begeleidt Margriet ouders, thuis, online en op het werk. Met haar boek “Opvoeden vanuit het Hart” en de “Happy Family Organizer” draagt ze duurzaam bij aan een gelukkig gezinsleven.

Wat zeggen anderen over "Vrouwen in Leiderschap"?
"Een training vol ‘aha’momenten! Bekendheid met de principes van Dienend leiderschap gun ik iedereen. Het heeft mij geholpen om nog meer vanuit mijn authentieke kracht te leven. Vanuit vertrouwen leiding te nemen over mijn leven en te doen waar ik blij van word. Ik geloof nu meer dan ooit dat wanneer mensen meer authentiek en dienend in hun werk en leven komen te staan, we met elkaar bouwen aan een nieuwe aarde waarin we vanuit respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen met elkaar samenleven!"

Sandra Bolte, kinder- en jeugdtherapeut, www.tzolkind.nl

Voorproefje?

Wil je meer informatie over dit programma? Je bent dan van harte welkom op de gratis informatiebijeenkomst "Vrouwen in Leiderschap Experience" op 6 april van 19:00- 21:00 uur, Emmaüsklooster, Basilius van Bruggelaan 4, Velp (NB). Opgave kan via onderstaand inschrijfformulier.

Data & locatie
Dit programma vindt plaats in het Emmaüsklooster van Velp, een sfeervolle historische locatie die beheerd wordt door Avant Spirit. De eerstvolgende serie gaat in mei 2017 van start en vindt plaats op de volgende data:

Informatiebijeenkomst Vrouwen in Leiderschap Experience: 6 april van 19:00- 21:00 uur in Velp (NB).

 • Module 1: 18-19 mei 2017
 • Module 2: 22-23 juni 2017
 • Module 3: 14-15 september 2017
 • Module 4: 19 en 20 oktober 2017
 • Module 5: 23 en 24 november 2017

Investering
De programmaprijs bedraagt € 4.700 excl. btw. Dit is inclusief het intakegesprek, programmabegeleiding en boeken. Ook maaltijden en logies zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Naar boven

Meer informatie
Ja, ik ben geïnteresseerd in het Vrouwen in Leiderschap programma en ontvang graag meer informatie:

x